Monese ostis Iiri idufirma ja hakkab krediiditeenust pakkuma

BNS
Copy
Monese asutaja Norris Koppel.
Monese asutaja Norris Koppel. Foto: Ben Gold

Eesti juurtega finantstehnoloogia ettevõte Monese teatas Iiri start-up ettevõtte Trezeo ostmisest, mis paneb aluse Monese krediiditoodete lansseerimisele.

Mõlema ettevõtte visiooniks on finantsteenuste pakkumine inimestele, keda tavapangad ei suuda hästi teenindada ehk projektipõhised ja hooajalised töötajad, uude riiki elama asunud välismaalased, füüsilisest isikust ettevõtjad ja teised ebatraditsiooniliste töö- ja sissetulekumudelitega tarbijad, teatas Monese.

«Monese on oma klientidele peamine palgakonto ja seetõttu saame kliendikäitumise andmeid nutikalt kasutades ehitada uudseid ja modernseid krediiditeenuseid ja võimaldada soodsat krediiti neile, kellel on tavapangast seda raske saada. Teame, et see kiiresti kasvav töötajate grupp vajab suuremat finantsilist turvavõrku ja kaasaegsetel digitaalsetel finantsteenustel on suurepärane võimalus selle pakkumiseks,» ütles Monese asutaja ja juht Norris Koppel ning lisas, et sarnaselt Monesele on ka Trezeol olemas nii kompetents kui ka tehnoloogia selle töötajaskonna teenindamiseks.

Koppeli sõnul on ost osa laiemast tõukest Monese toodete ja teenuste laiendamisel Euroopas. «Trezeo ost võimaldab meil Euroopas jalajälge suurendada, lisades tööjõudu Iirimaale ja keskendudes enam Iiri turule. Trezeoli üks asutaja Garrett Cassidy hakkab juhtima Monese krediidistrateegiat ja liitub Monese juhtkonnaga ning teine asutaja Flavien Charlon hakkab Monese krediiditehnoloogiat juhtima,» märkis Koppel.

Viie aasta eest asutatud ettevõte Trezeo on Dublinis ja Londonis tegutsev finantsteenuste pakkuja ja FCA volitatud laenuandja, keda toetavad mitmed investorid ja partnerid, teiste seas ka Barclays Bank, Mastercard Center for Inclusive Growth, RSA Future of Work Centre, aga ka Iirimaa riiklik idufirmade kiirendi.

Monese on tehnoloogiaettevõte, mis pakub digitaalseid finantsteenuseid kogu Euroopas 14 keeles ja 31 riigis, samuti pangandusplatvormi teistele finantsettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles