Veriff kaasab investoritelt 100 miljonit ja tõuseb miljardiettevõtteks

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Veriffi asutaja Kaarel Kotkas (vasakul) ja kaasasutaja Janer Gorohhov.
Veriffi asutaja Kaarel Kotkas (vasakul) ja kaasasutaja Janer Gorohhov. Foto: Jake Farra

Inimeste identiteedi tuvastamisega tegelev tehnoloogiaettevõte Veriff kaasab C-ringi rahastusvooruga 100 miljonit dollarit ehk 88,5 miljonit eurot. Tehingu järel tõuseb Veriff ükssarvikuks: ettevõtte väärtus on pärast raha tõstmist 1,3 miljardi euroni. 

Investeeringut juhivad rahvusvaheline investeerimisfirma Tiger Global ja Alkeon. Samuti osalevad rahastusringis Veriffi varasemad investorid IVP ja Accel. Kokku on isikusamasuse tuvastamise lahendust pakkuv Veriff tänaseks kaasanud 177 miljonit eurot.

Värsket investeeringut kasutab Veriff globaalse äritegevuse kasvatamiseks ja tootearenduseks. Plaan on ka oluliselt kasvatada müügi- ja turundustegevust ning jätkata värbamist kõigil oma turgudel. 

Möödunud aastal kasvatas Veriff globaalselt oma tegevusmahtu rohkem kui 8 korda ja Ameerika Ühendriikides enam kui 20 korda, globaalne kliendibaas suurenes aastaga 150 protsendi võrra ning suurim kasv tuli just USA turult. Enim kasvas möödunud aastal huvi Veriffi tehnoloogia vastu finantsteenuste sektoris, kus kasv oli mullusega võrreldes 10-kordne.

«Vajadus turvalise isikusamasuse tuvastamise järele on suurem kui kunagi varem. Ettevõtetel on järjest enam vaja veenduda nii oma töötajate isikusamasuses, tuvastada erinevatel platvormidel kasutajate vanust kui ka pakkuda online-teenuseid võimalikult turvaliselt ja läbipaistvalt,» rääkis Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas.

Veriffi investeerinud Tiger Globali partneri John Curtiuse sõnul on Veriffil parim toode turul, mis aitab veenduda interneti ja online-teenuste turvalisusest ja usaldusväärsuses. 

Mis ettevõte on Veriff?

Veriff võimaldab organisatsioonidel veenduda isiku õigsuses, kasutades selleks automatiseeritud isikusamasuse tuvastamise online-lahendust. Veriffi otsustussüsteem analüüsib sekunditega tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Ettevõtte tehnoloogia suudab tuvastada üle 1000 isikut tõendava dokumendi enam kui 190 riigist.

2015. aastal Kaarel Kotkase asutatud Veriffi klientideks on rahvusvahelised ettevõtted peamiselt finantstehnoloogia, krüpto ja liikuvuse sektorist. Praegu töötab Veriffi 46 eri rahvusest koosnevas tiimis Tallinnas, Tartus, New Yorgis, Londonis ja Barcelonas üle 360 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles