Hollywoodi jõudnud valgusseadmete tootja alustab Funderbeamil kauplemist

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Digital Sputniku asutajad Kaspar (vasakul) ja Kaur Kallas.
Digital Sputniku asutajad Kaspar (vasakul) ja Kaur Kallas. Foto: Digital Sputnik

Eesti valgustehnoloogia ettevõte Digital Sputnik kaasas eelmise aasta investeerimisringis läbi Funderbeami platvormi 600 000 eurot. Juhtinvestoriteks olid toona Rain Rannu (Mobi Solution) ja Jaak Roosaare (Venturist Capital). Tänasest saab Funderbeami platvormil ettevõtte osakuid osta ja müüa.

Digital Spuntik on ettevõte, kelle valgustuslahendused on leidnud kasutust Hollywoodi hiigelfilmides nagu «Rogue One: Tähesõdade lugu», seriaalides «True Detective» ja ka ühes maailma kallimas telesarjas «The Mandalorian».

Nüüd on ettevõte alustanud ka valgusseadmete tootmist, mille eesmärk on valgustada LED-lavasid või green screene nii, et hilisemas töötluses ei vaja pilt erilisi värviparandusi ega muid järelproduktsiooni teenuseid.

Läinud aastal Funderbeami abiga kaasatud raha kasutati enda kättesaadavamaks tegemisele väiketootjatele, üritusturundajatele, laivstriimeritele ja suunamudijatele.

«2021. aasta oli Digital Sputnikule märkimisväärne. Me arendasime Funderbeamilt kaasatud investeeringute abil uue tooteliini Apollo ja tõime välja ka esimesed tooted. Uued tooted on suunatud sisuloojatele, reklaamiandjatele ja indie-filmide tootjatele,» kommenteeris ettevõtte asutaja ja tegevjuht Kaur Kallas.

«Apollo 1 ettetellimine algas IndieGoGo platvormil novembris ja praeguseks oleme juba ette müünud üle 250 000 dollari väärtuses tooteid. Lisaks IndieGogo müügile oleme saanud tellimusi ka juba olemasolevatelt edasimüüjatelt ning suurtelt tootmisettevõtetelt, kokku on meil praeguseks 470 000 dollari väärtuses ettetellimusi,» lisas Kallas.

Tuleval aastal lubab Digital Sputnik Light enda valgusseadmeid viia mitmesse kõrgtasemel kinosse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles