Järgmine! Eesti idufirma kaasab 15 miljonit

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tuumi kaasasutajad (vasakult) Jüri Kirme, Rivo Uibo, Vilve Vene, Ove Kreison ja Jan Lakspere.
Tuumi kaasasutajad (vasakult) Jüri Kirme, Rivo Uibo, Vilve Vene, Ove Kreison ja Jan Lakspere. Foto: Tuum

Eesti finantstehnoloogiaidu Tuum kaasab A-ringi rahastusvoorus investoritelt 15 miljonit eurot.

Ettevõtte sõnul soovivad nad uue raha toel tugevdada oma kohalolekut Euroopa turgudel, kuid valmistuda ka laienemiseks Euroopast väljapoole. Osa 15 miljonist on kavas suunata tooteinnovatsiooni.

Tuumi asutas 2019. aastal grupp Eesti finants-IT-spetsialiste, kes pakuvad pangandus- ja finantsteenuste sektorile modulaarseid lahendusi, mille abil kiirendada uute teenuste jõudmist klientideni.

«Pangad mõistavad, et nad ei suuda ise kõiki oma teenuseid asendada. See lähenemine enam ei tööta,» ütles Tuumi tegevjuht ja kaasasutaja Vilve Vene portaalile Sifted. Seetõttu tuleb Vene teatel pankadel valida endale partnereid pilvepõhiste teenuste pakkujate seast.

Tuumi plussiks peab asutaja just modulaarset lähenemisviisi, kuna see võimaldab uusi mooduleid integreerida pankade olemasoleva infrastruktuuriga. Tuumi klientideks on LHV Suurbritannia filiaal, Veriff, Nets, Banking Circle jt traditsioonilised pangad ja fintech-ettevõtted.

«Meil on selles valdkonnas tugev taust ning palju teadmisi. Oleme kindlad, et suudame oma teel palju saavutada,» ütles Vene enesekindlalt.

Algselt Modularbanki nime kandnud Tuum on muljetavaldava kasvuga: ainuüksi 2021. aastal kasvas aastatulu üle kolme korra. 

Eelmise rahakaasamise tegi ettevõte 2020. aasta detsembriks. Vooru juhtis finantstehnoloogia ettevõtete investor Portage Ventures, kampa lõid veel Blackfin Tech ja Eesti risikikapitalifond Karma Ventures.

«Kui me 2020. aasta detsembris oma seemnevoorus raha tõstsime, kasutasime seda oma meeskonna kasvatamiseks, toote- ja kaubandusliku poole täiustamiseks,» ütles Vene. «Avasime kontori Malagas ja läksime Londonisse. Nüüd peame edasi liikuma, ja veelgi kiiremini,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles