Skeleton kaasas Taavet Hinrikuse eestvedamisel 37,6 miljonit

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk (paremal).
Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk (paremal). Foto: Skeleton Technologies

Superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies teatas edukast investeerimisvoorust, mis tõi neile juurde 37,6 miljonit eurot. Sellega on Skeleton kaasanud kokku üle 200 miljoni euro eest investeeringuid.

Rahastusvoor märgiti investorite poolt üle ning selles osalesid Euroopa juhtivad tehnoloogia- ning tööstuse valdkonna ettevõtjad. Vooru juhtis Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus oma ettevõttega Taavet+Sten. Investorite hulka kuulusid Hollandi fintech-ettevõtte Adyen asutajaliikmed, akude laadimisele spetsialiseerunud CTEKi kaasasutaja Bengt Wahlqvist, Nidoco AB, EIT InnoEnergy ja teised.

Värske rahakaasamise järel ületavad Skeletonisse tehtud investeeringud 200 miljoni euro piiri. Skeletoni juht Taavi Madiberk ütles, et uus rahastusvoor võimaldab neil viia ellu pikaajalist strateegiat. Plaanis on suurendada superkondensaatorite tootmismahtusid Saksamaal, et täita klienditellimusi ja jätkata uute, kumeral grafeenil põhinevate akutehnoloogiate arendamist.

«Jätkame ka suuri investeeringuid teadus- ja arendustegevusse. Oleme veendunud, et Pariisi kliimaeesmärkide saavutamiseks on vaja fundamentaalselt uusi energiasalvestustehnoloogiaid, mida loovad süvatehnoloogia (deep tech) ettevõtted,» lisas ta.

Skeletonil on plaan tugevalt laieneda ka Eestis. «Kasvatame Tallinna meeskonda pooleteise aasta jooksul 100 inimese võrra, palkame peamiselt juurde tarkvarainsenere, elektri-, mehaanika- ja energiasalvestite spetsialiste,» ütles Madiberk.

Taavet Hinrikus selgitas, et Skeletoni superkondensaatoreid on võimalik laadida vaid mõne sekundiga ja neil on miljon laadimistsüklit. «See on teinud Skeletonist eelistatud tarnija tippettevõtetele alates autotööstustest kuni elektrivõrkude ehitajate ja operaatorite ning tööstustehnika tootjateni,» lisas ta.

Kuna akude ja energiasalvestite turul domineerivad Aasia ettevõtted, siis ei ole Madiberki sõnul Euroopal muud valikut, kui panustada tipptasemel arendusse ja investeerida tööstuslikku tootmisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles