Eesti iduettevõte lõi Ukraina toetuseks digitaalse kunstikogu

PM Majandus
Copy
StandWithUkraine NFT-kollektsioon.
StandWithUkraine NFT-kollektsioon. Foto: Single.Earth

11. märtsil esitleb Single.Earth ainulaadset #StandWithUkraine NFT-kollektsiooni, mille müügist saadud tulu läheb Ukraina toetuseks.

«Meie ettevõte eesmärk on luua jätkusuutlikke lahendusi loodushoidus, kuid praeguses olukorras tahame anda oma panuse Ukraina toetamisse. Single.Earth on rahvusvaheline kogukond ja oma vabaduse eest võitlemine on paljudele meie liikmetele südamelähedane teema,» ütles Single.Earthi kaasasutaja ja tegevjuht Merit Valdsalu.

«Ehkki panustame kõik ka individuaalselt, saame oma ettevõtte platvormi kasutada sõnumi võimendamiseks ning teha seda nende teadmiste ja vahenditega, mis meil olemas on. Seetõttu otsustasime oma kavas olnud NFT-kampaania muuta toetuse kogumisele suunatud eriväljaandeks,» lisas Valdsalu.

Single.Earthi graafilise disaineri Duncan Hallecki loodud 2031 ainulaadset kunstiteost esindavad vaprat Ukraina rahvast, kes hoiab kõvasti kinni riigi vabadusest. Hallecki teos «Lux Libertas» kogus märtsi alguses Fotografiskas toimunud heategevuslikul oksjonil «Art Against War» ka kõige suurema annetussumma.

Kogu tulu läheb Punasele Ristile nende humanitaartööks Ukrainas. NFT-kollektsioon nimega #StandWithUkraine on müügil Magic Edeni platvormil.

Looduse ökoloogilise väärtuse tokeniseerimiseks kasutab Single.Earth Solana plokiahelat, kuna see vajab alternatiividega võrreldes vaid murdosa elektrienergiast. Iduettevõte annab maaomanikele välja tokeneid süsinikdioksiidi sidumise eest liigirikkas looduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles