Trükitööstuses revolutsiooni tegev idufirma Wisby kaasas 400 000 eurot

PM Majandus
Copy
Tehnopol Startup Inkubaator tunnustas Wisbyt eduka rahakaasamise eest kuldse hokikepiga, mis sümboliseerib ühe startupi teekonda läbi löökide ja litrite võimsa kasvukõverani.
Tehnopol Startup Inkubaator tunnustas Wisbyt eduka rahakaasamise eest kuldse hokikepiga, mis sümboliseerib ühe startupi teekonda läbi löökide ja litrite võimsa kasvukõverani. Foto: Wisby

Eestlaste idufirma Wisby käivitas ühe Euroopa esimestest trükitööstuse online-tellimisplatvormidest, kaasates selleks 400 000 eurot investeeringuid Rootsi riskikapitali ettevõtte Icebreakers VC kaudu. 

Wisby tegevjuhti Kaspar Pälli sõnul toimub trükitööstuses tootjate ja tellijate vaheline suhtlus endiselt vanakooli stiilis ja vajab hädasti automatiseerimist.

«Wisby on üks Euroopa esimestest trükitööstuse, täpsemalt etikettide, online-tellimisplatvormidest, mis ühendab esimeses faasis etikettide tellijad tootjatega üle Euroopa. Meie ambitsiooniks on koondada enda platvormile Euroopa etiketitootjate tuumik ja laieneda trükitööstuse tellimisplatvormiks number üks. Uudne lahendus võimaldab katta kõik joogi- ning toiduainetööstuse etikettide tootmisega seotud vajadused ja pakkuda kuni 25% soodsamaid hindu,» rääkis Päll.

Uudne lahendus võimaldab katta kõik joogi- ning toiduainetööstuse etikettide tootmisega seotud vajadused ja pakkuda kuni 25% soodsamaid hindu.

Kaspar Päll

Pälli sõnul on erinevate prognooside kohaselt aastaks 2025 hinnanguliselt kuni 80% trükitööstuse tellimustest liikumas e-keskkonda ning Wisby saab selles uuenduses teerajaja olla ja luua oma lahendusega silla erinevate turgude ja tellija-tootja vahel.

Lahendus ise hõlmab endas kolme põhifunktsiooni: kliendile keskkonda, kus saab etikettidele päringu esitada ning hetkega automatiseeritult parim hind saada, tootmisettevõtetele passiivset tellimuste kanalit ning ühtlasi toimib Wisby keskkond mõlema osapoole haldusprogrammina, kus talletub kogu tellimuste ajalugu ning tööfailid, et kogu tellimuse protsess oleks võimalikult mugav mõlemale osapoolele.

Wisby tegevjuht sõnas, et usk lahenduse edusse on suur, kuna hetkel on aktuaalne ka UPM tehases olev töötajate streik, mis on põhjustanud kümnendi suurima hinnatõusu etikettide toormaterjalile ning mõjutab tervet Euroopat, tuues Wisby konkurentsieelised turgudel selgelt esile.

«Meie eesmärk on olla revolutsiooniks etiketimaastikul, sarnaselt nagu seda on Fractory enda valdkonnas, ehk siis mõne klikiga pakkuda kliendile parimat lahendust tema vajadusele. Tahame etiketid muuta soodsamaks ja nende tellimise kiiremaks ning efektiivsemaks, seda kuni 25% soodsama hinnaga kui nende tänane kulu» lausus Päll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles