Riskikapitalist: praegu saavad raha peaaegu kõik soovijad

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Startup Wise Guysi partner Herty Tammo näen ohtu, et startuppide valdkonna tekib mullistumine.
Startup Wise Guysi partner Herty Tammo näen ohtu, et startuppide valdkonna tekib mullistumine. Foto: Gabriele Canfora/ Startup Wise Guys

Eesti riskikapitalituru esimene pääsuke Startup Wise Guys (SWG) sai tänavu kümneaastaseks. Ettevõtte partner Herty Tammo on teinud kaasa kogu selle teekonna ning ütleb, et eelmise kümnendi algusega pole praegu võrrelda mitte midagi.

Herty Tammo, kuidas käib investeerimine kõige ägedamatesse idufirmadesse? Kas tavalisel lehelugejal on üldse lootust järgmise Bolti või Veriffi eduloost osa saada?

See on väga raske, aga mitte võimatu. On vaja teadmisi ja palju õnne. Väikeinvestori võimalus on osaleda väga varajases faasis. See aga eeldab reeglina isiklikku kontakti. Hiljem on juba keerulisem, sest kasvuettevõtted kaasavad raha etappide kaupa, tavaliselt umbes 18 kuuks. Eesmärk on selle ajaga piisavalt areneda ja hüpata järgmisele tasemele. On aga loomulik, et mida hilisem faas, seda kõrgemaks kujuneb ka ettevõtte osaluse eest küsitav hind, mistõttu muutuvad parimad idufirmad kiiresti väikeinvestorile kättesaamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles