Bolt tutvustas uut tõuksi, mis tänavu Eestisse ei jõua (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Uus tõukerattamudel Bolt 5 sel aastal paraku Eestisse ei jõua.
Uus tõukerattamudel Bolt 5 sel aastal paraku Eestisse ei jõua. Foto: Bolt

Transpordiettevõte Bolt tutvustas avalikkusele uue põlvkonna tõukerattamudelit Bolt 5, mida on Euroopa linnade tänavatele plaanis tuua vähemalt 20 000.

Uued tõukerattad jõuavad esmalt Belgiasse, Taani, Saksamaale, Itaaliasse, Hispaaniasse ja Rootsi. Eestisse viienda põlvkonna tõukerattad sel aastal veel ei jõua.

«Eelmise, neljanda põlvkonna tõukerattad Bolt 4 on vähem kui aasta Eesti tänavatel olnud ja nii lühikese aja jooksul ei ole efektiivne mudeleid välja vahetada,» ütles Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev Postimehele.

Bolt 5.
Bolt 5. Foto: Bolt

Bolti teatel on uus mudel disainitud kõige turvalisema sõidukogemuse tagamiseks. «Sõitja poole painutatud juhtraud ja laiem seisuplaat aitavad tõukeratast sujuvalt manööverdada, suurema esiratta ja hüdraulilise vedrustuse tõttu saab tõukerattaga paremini sõita kehvadel teedel. Bolt 5 on kahe trummelpiduriga ning tagumise elektromagnetpiduriga, mis aitavad sõitjatel kiirust hästi reguleerida,» selgitas Bolti tõukerataste tootejuht Dmitri Pivovarov.

Rõhku on pandud ka mugavale kasutajakogemusele. «Bolt 5 on varustatud ekraaniga, kust on näha kiirust ning akutaset, olemas on ka mobiiltelefoni hoidja juhtmevaba laadimise võimekusega. Tõukerattad on varustatud ka valgusindikaatoriga, mis näitab juba kaugelt, kas see on saadaval ja sõiduks valmis,» lisas Pivovarov.

Erinevalt eelmistest Bolti mudelitest on uus mudel eemaldatava akuga. Lilišentsevi sõnul ei tähenda see, et Bolt loobuks eelmise aasta lõpus alustatud laadimisdokkide rajamisest. «Laadimisdokkide eesmärk on, et kasutajad jätaksid pärast sõidu lõppu tõukerattad dokkidesse laadima. See korrastab linnapilti ja tähendab, et meie meeskond ei pea nii tihti tõukerattaid kokku korjama ja neid eraldi laadima viima, ehk tõuksid on ka rohkem inimestele kättesaadavad,» selgitas Lilišentsev.

Uue mudeli aku on ka suurema mahutavusega, mistõttu kasvas tõukeratta maksimaalne läbitav vahemaa kuni 55 kilomeetrini. 

Bolti uue põlvkonna tõuksid on valmistatud taaskasutatavast alumiiniumist ja nende eeldatav elutsükkel on kuni 60 kuud.

Bolt 5 tehnilised andmed.
Bolt 5 tehnilised andmed. Foto: Bolt
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles