Taavet Hinrikus tegi rahapaigutuse Saksamaa kindlustussektorisse

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Sten Tamkivi (vasakul) ja Taavet Hinrikus (paremal).
Sten Tamkivi (vasakul) ja Taavet Hinrikus (paremal). Foto: Johan-Paul Hion

Wise'i kaasautaja Taavet Hinrikus ja tehnoloogiaettevõtja Sten Tamkivi investeerimisfirma Taavet+Sten osales juhtinvestorina Saksamaa idufirma Featheri 3,8 miljoni euro suuruses rahastusvoorus. 

Feather on 2018. aastal asutatud Saksamaa kindlustussektoris tegutsev idufirma, kes erinevalt paljudest teistest saksa kindlustusseltsidest pakub klientidele kogu teenust inglise keeles ja veebi teel.

Featheri teatel on nad tänaseks kindlustanud üle 30 000 kliendi, kes saabunud Saksamaale üle 150 riigist.

Ettevõte teatel tegutsevad nad enda 20-liikmelise meeskonnaga kasumlikult juba täna ning otsest vajadust uut raha kaasta neil polnud. «Ehitasime omaenda vahendite toel üles tõeliselt toimiva ettevõtte ega otsinudki tegelikult lisarahastust,» kommenteeris firma kaasasutaja Rob Schumacher, tuues Featheri tugevusena välja kiiruse. 

«Taavet ja Sten olid aga meie toote nägemusest kohe vaimustuses ning juba esimesel kohtumisel tekkis meil suurepäraseid ideid äri üheskoos kasvatamiseks. Meil on hea meel, et saame kaasata nende erialaseid teadmisi finantstehnoloogia vallast, aga ka nende kogemusi ettevõtte loomisel,» lisas Schumacher

Enne värsket seemnevooru oli Feather kaasanud raha vaid korra: neli aastat tagasi saadi ärikiirendist Entrepreneur First toeks 100 000 eurot. 

«Mulle avaldas muljet, kui kaugele Featheri meeskond ilma täiendava rahastuseta on jõudnud ja hea meel näha, et ka teine ​​tööstusharu muudetakse läbipaistvaks ja digitaalseks. Näen Featheril palju palju paralleele Wise'iga ja potentsiaali kasvada veelgi suuremaks ettevõtteks,» ütles Hinrikus.

Investeerimisfirma Taavet+Sten on sel aastal teinud kaks suurt rahapaigutust ka Eesti idufirmadesse. Märtsis osaleti pakirobotifirma Starship Technologiese 42 miljoni dollari suuruses B-seeria investeerimisvoorus. Jaanuaris juhiti aga superkondensaatorite tootja Skeleton Technologiese 37 miljoni euro suurust rahastusvooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles