Robotniidukeid arendav Eesti-Šoti idufirma sai toeka rahasüsti

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kingdom Technologiese robotniidukeid arendav meeskond.
Kingdom Technologiese robotniidukeid arendav meeskond. Foto: Kingdom Technologies

Šotimaal tegutseva eestlase Joan Kangro ülikooliprojekti käigus loodud robootikafirma Kingdom Technologies kaasas 2,3 miljoni euro suuruse seemneinvesteeringu. 

Kingdom Technologies arendab suurtele maa-aladele mõeldud autonoomseid robotmuruniidukeid, kes peavad hooldama suuri murupindu, näiteks golfiväljakud, avalikud pargid, ülikoolilinnakud jne. Väljatöötatud robotid suudavad katta kuni kümme korda suuremaid alasid, ei vaja piirdekaabli paigaldamist ning tagavad kõrgeima lõikekvaliteedi ja ka ohutuse, teatab ettevõte.

Kingdom Technologies on juba ehitanud valmis viis töökorras robotit, mida kasutavad kliendid Šotimaal ja Eestis. Praegu on tootmises veel kümme robotit.

«Töökindla robootikatoote väljatöötamine nõuab pikka katsetamisperioodi, et veenduda roboti toimimises erinevates keskkondades ja keerulistes, harva esinevates olukordades. Oleme viimased kaks aastat tegelenud robotite katsetamisega klientide muruplatsidel ning oma toodet oluliselt edasi viinud. Kasutame investeeringut suuremaks robotite tootmiseks ja Ameerika turule laienemiseks. Tahame kiiresti kasvatada ka oma inseneride- ja arendusmeeskonda,» avaldas Kangro.

Värskes investeeringuvoorus osalesid riskikapitalifondid Metaplanet, Ironwolf, Superangel, Specialist VC ja Scottish Enterprise. Investeering sisaldab ka Šotimaa valitsuse toetust.

«Oleme Kingdomit juba mõnda aega toetanud. Kingdom on oma valdkonnas leidnud koha, mida kasutab maksimaalselt ära. Ootame huviga, mida nad teevad ja kuhu edasi lähevad,» kommenteeris Scottish Enterprise kasvuinvesteeringute direktor Kerry Sharp.

Varem oli Kingdom kaasanud ligi 1,1 miljonit eurot investeeringuid ja rahastust. Firmas tegutseb seitsmeliikmeline meeskond ning tulu teenitakse praegu Eesti kui ka Šotimaa turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles