Finantskirjaoskuse idu alustas Funderbeamis rahakorjet

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Poketi tiim.
Poketi tiim. Foto: Eli Lilles

Leedu finants- ja haridustehnoloogia ettevõte Poklet alustas idufirmade ühisrahastusplatvormil Funderbeam kampaaniat, millega soovib kaasta 400 000–800 000 eurot.

Avapäeva õhtuks (kell 21.30) oli investoritelt kogutud 119 000 eurot ehk ligi ~30% miiniumeesmärgist. Täna üksnes Leedus tegutseva ettevõtte teatel kasutavad nad raha Poola ja Hollandi turule laienemiseks ja rakenduse arendamiseks. 

2020. aastal asutatud Pokleti taga on samanimeline ettevõte, kes on välja töötanud rakenduse finantsalase kirjaoskuse arendamiseks. Lastele ja teismelistele mõeldud äpp on seotud digitaalse rahakoti ja samuti maksekaardiga – sel viisil ühendatakse rahatarkus elus ette tulevate rahaliste otsustega.

Tänaseks on rakendusel üle 16 000 registreeritud kasutaja, kellest 4 euro suurust kuutasu maksab umbes tuhatkond klienti.

Eelmisel aastal teenis iduettevõte 6000-eurose müügitulu juures 164 000 eurot kahjumit. Tänavuseks näeb finantsplaan ette 1,2 miljoni euro suurust miinust, kuid ligi sajakordset käibekasvu. 60 000 euroga plusspoolele plaanitakse jõuda juba 2023. aastal, kui müügitulu peaks paisuma 5,9 miljoni euroni, järeldub ettevõtte projektsioonidest.

Pokleti rakendus.
Pokleti rakendus. Foto: Elis Lilles

Pokleti kaasasutaja ja tegevjuhi Dominykas Čeledinase sõnul on finantskirjaoskusel suur mõju inimeste tulevikule, mistõttu on Pokleti sihiks laste finantsharimine, et anda neile kaasa oskused tulevikus majanduslikult hakkama saada.

«Meie eesmärk on tõsta finantskirjaoskuse taset Euroopas. Oma eesmärgi saavutamiseks oleme välja töötanud peredele mõeldud hariva rakenduse, mille kaudu pakume turvalist ja kontrollitud keskkonda, kus lapsed ja teismelised saavad olla tarbijad, õppides samal ajal, kuidas raha targalt hallata, teenida ja säästa. Rakenduse kasutajad on lapsed, kuid ka vanemad saavad õppeprotsessis kaasa lüüa,» ütles Čeledinas.

Varem on ettevõte kaasanud investoritelt 524 000 eurot, mida on kasutatud Pokleti rakendusega turule tulekuks ja esimeste klientide leidmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles