Kivina kukkuva Spotify tegevjuht ostis 50 miljoni eest ettevõtte aktsiaid

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Spotify tegevjuht Daniel Ek.
Spotify tegevjuht Daniel Ek. Foto: SHANNON STAPLETON/Scanpix

Spotify kaasasutaja ja tegevjuht rootslane Daniel Ek ostis 50 miljoni dollari eest enda rajatud voogedastusplatvormi aktsiaid, uskudes, et need pole õiglaselt hinnastatud.

«Olen alati rääkinud oma tugevast usust Spotifysse ja sellesse, mida me ehitame. Seega viin selle veendumuse sel nädalal ellu, investeerides aktsiatesse 50 miljonit dollarit. Usun, et meie parimad päevad on ees…,» ütles Ek möödunud reedel.

Turud ei näi aga Spotify tegevjuhi ja suurima aktsionäri optimismi jagavat: ettevõtte väärtpaber kukkus täna allapoole 100 dollari piiri, olles seejuures viimase aastaga langenud ca 57%. 

2018. aastal börsil debüteerides, alustas maailma suurim, 188 miljoni maksva kasutajaga muusika voogedastusplatvorm kauplemist 165,9 dollarilt. Mullu veebruaris jõudis ettevõtte aktsia ka 364,5 dollarini. 

Kui Daniel Eki värsket investeeringut kõrvutada tema teiste hiljutiste tehingutega, näib Spotify juht märksa enam uskuvat sõjatööstusesse. Novembris rabas Ek osasid artiste ja Spotify tellijaid teatega, et tema investeerimisfirma Prima Materia panustas ligikaudu 100 miljonit eurot ettevõttesse Helsing.ai.  Kuigi tehisintellekti arendava ettevõtte koduleht on üsna tühi, teatas Financial Times, et Helsingi.ai eesmärk on «valmistada lahinguväljadelt reaalajas muutuvaid kaarte». Koos üheksakohalise rahasüstiga sai Ek koha ka aasta vanuse firma juhatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles