Kalle Pallingu idufirma sai priske rahasüsti

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Cacheti asutajad Hedi Mardisoo (vasakul) ja Kalle Palling.
Cacheti asutajad Hedi Mardisoo (vasakul) ja Kalle Palling. Foto: Cachet

Eesti kindlustusidu Cachet kaasas 5,5 miljonit eurot ja sihib suurt Euroopa platvormitöötajate turgu.

Cacheti teatel asuvad nad rahasüsti toel laiendama enda platvormitöötajatele mõeldud teenuseid, et juba mõne aasta pärast kohanduda kiirelt kasvava turu vajadustega ja ühtlasi toetada inimeste töötamisvabadust.

Äpitaksojuhtide kindlustamisest välja kasvanud Cachet teeb koostööd Uberi, Bolti, UpSteami ja suurte kindlustusandjatega nagu Allianz, PZU, VIG Group. Lisaks platvormitöötajatele, kes teevad tööd auto, jalgratta või tõukerattaga, katavad nad kindlustusega ka kõiki teisi elektritõukerataste ja jalgratastega sõitjaid.

«Platvormimajandus on andnud meile Euroopa kõige kiiremini kasvavad ettevõtted nagu Deliveroo ja Bolt, kuid sellega on kaasnenud ka tuline arutelu töötajate õiguste üle,» ütles Cacheti tegevjuht Hedi Mardisoo, kes asutas Cacheti koos endise tipp-poliitiku Kalle Pallinguga.

Murravad vananenud mõtteviisi

Vanade mõtteviiside kasutamine ei sobi uute probleemide lahendamiseks ning siin tulebki appi tehnoloogia, selgitas Mardisoo. «Nii saame säilitada platvormitöö paindlikkuse ja vabaduse, kuid samal ajal anda juhtimise taas töötajatele,» lisas ta.

5,5 miljoni euro suurust rahastusvooru juhtis Pariisis asuv Truffle Capital, millele Cachet on esimene investeering siin piirkonnas. Vooruga liitusid ka UNIQA Ventures ja eelmist vooru juhtinud Icebreaker.vc.

Kogutud raha kasutab Cachet tiimi suurendamiseks, tehnoloogia ja andmemudeli arendamiseks ning laienemiseks ELis. Praegu tegutseb Cachet lisaks Eestile ka Lätis ja Poolas ning teenindab kliente Leedus, Ühendkuningriigis ja Soomes.

«Cachet on arendanud välja lahendused, mis võimaldavad käsitleda iga vabakutselist individuaalselt ja samal ajal minimeerida oma kindlustuspartnerite riskisuhet, mis teeb temast tõusva jõu kindlustustehnoloogiaturul,» ütles Truffle Capitali kaasasutaja ja tegevjuht Bernard-Louis Roques.

Cacheti kindlustuspaketid hõlmavad vastutuskindlustust, liikluskindlustust ja mikromobiilsuskindlustust, isiklikku tervisekindlustust ning õnnetusjuhtumikindlustust platvormitöötajatele.

Euroopa Komisjoni andmetel kasvab platvormitöötajate arv ELis 2025. aastaks 28 miljonilt 43 miljonile ja nad moodustavad 20 protsenti ELis elavatest majanduslikult aktiivsetest inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles