Bolt toob Tallinna tänavatele uuenduskuuri läbinud elektrijalgrattad

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Bolti elektrirattad.
Bolti elektrirattad. Foto: Natalia Ibarra/Bolt

Alates tänasest saab Tallinnas lisaks tõukeratastele laenutada jälle ka Bolti elektrijalgrattaid. 

Praegu on Tallinna tänavatel ca 60 jalgratast, kuid ettevõte plaanib lähikuudel nende arvu suurendada.

Bolti tõukerataste Baltikumi suunajuht Eimantas Balta sõnul sobivad elektrijalgrattad ideaalselt pikemate vahemaade läbimiseks, mida ei ole mugav teha tõukerattaga. «Lisasime oma tooteportfelli elektrijalgrataste laenutuse just selleks, et pakkuda võimalikult mitmekesist valikut kergliikuritega liiklemiseks. Jalgrattad on ideaalne lahendus näiteks Piritalt kesklinna sõitmiseks, makstes kõigest kolm-neli eurot,» lisas Balta.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet sõnas, et Bolti strateegia ühtib linna eesmärgiga edendada mugavaid ja keskkonnasäästlikke liikumisviise. «Tallinn on aktiivselt laiendamas ja välja ehitamas rattateede võrgustikku. Mugavad ja ohutud rattateed kindlasti toovad ajapikku tänavatele ka rohkem jalgrattureid. Ka erinevad ettevõtted saavad panustada Tallinna rattataristu arendamisse ning kasvatada nende inimeste hulka, kes otsustavad jalgratta kasuks, kuid jätavad selle endale ühel või teisel põhjusel ostmata.»

Bolti elektrijalgrataid iseloomustavad torkekindlad rehvid, ekraan, kust saab näha ratta sõidukiirust ning aku taset ning telefonihoidja, millega saab juhtmevabalt enda mobiiltelefoni laadida.

Bolti elektriratastel on olemas nutitelefoni hoidik.
Bolti elektriratastel on olemas nutitelefoni hoidik. Foto: Natalia Ibarra/Bolt

Jalgrataste avamine on tasuta, sõiduminut maksab 14 senti.

Elektrijalgrattad on toodetud 100% taaskasutatavast alumiiniumist ning nende eluiga on kuni 5 aastat. Jalgrataste maksimaalne sõidukiirus on 25 kilomeetrit tunnis ning sõiduulatus 60 kilomeetrit.

Bolti elektrijalgrattaid saab laenutada alates 16. eluaastast ning soovituslik on kanda kiivrit.

Sel aastal plaanib Bolt Euroopa linnadesse tuua ligi 16 000 elektrijalgratast. Lisaks Tallinnale saab elektrijalgrattaid laenutada ka paljudes teistes Euroopa linnades, näiteks Madridis, Lissabonis, Kopenhaagenis ja Krakówis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles