Euroopa kõige väärtuslikum iduettevõte koondab iga kümnenda töötaja

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Klarna.
Klarna. Foto: Thiago Prudencio/Scanpix

Euroopa kõige väärtuslikum iduettevõte Klarna koondab 10 protsenti oma tööjõust, ütles ettevõtte tegevjuht ja kaasasutaja Sebastian Siemiatkowski eile enda alluvatele.

Rootsi finantstehnoloogia ettevõte juht pöördus töötajate poole ette salvestatud videosõnumiga, öeldes, et koondamised on peamiselt tingitud muutunud turuolukorrast.

«Oleme tugevalt mõjutatud välismaailmas toimuvast. Kui me sügisel 2022. aasta eesmärke seadsime, oli see hoopis teistsugune maailm kui see, mis meil praegu on,» rääkis Siemiatkowski.

Eelmisel nädalal teatas Wall Street Journal, et Klarna soovib teha uue kuni miljardi dollari suuruse investeerimisringi madalamalt hinnatasemelt kui mullu. Wall Steet Journali andmetel võib ettevõtte väärtus seetõttu langeda kolmandiku võrra, 46 miljardilt 30 miljardile dollarile. 

Semiatkowski ütles oma töötajatele saadetud sõnumis, et Klarna peab edaspidi keskenduma senisest enam oma põhitegevusele. «Rohkem kui kunagi varem peame keskenduma sellele, mis meid tulevikus tegelikult edukaks teeb. Sellest lähtuvalt on Klarna tippjuhtkond teinud raskeid otsuseid. Mõned neist on olnud meie ajaloo kõige raskemad.»

Klarna töötajatel on sel nädalal palutud töötada kodukontoritest, et tagada nende inimeste privaatsus, keda muudatused puudutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles