Idufirmade börs Funderbeam laieneb Leetu

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Kristjan Raude (Funderbeam) ja Roberta Rutokiene (Startup Lithuania juht).
Kristjan Raude (Funderbeam) ja Roberta Rutokiene (Startup Lithuania juht). Foto: Funderbeam

Investeerimis- ja kauplemisplatvorm Funderbeam laieneb Leedu turule.

Alus suurimasse Balti riiki laienemiseks pandi eelmisel nädalal Vilniuses toimunud üritusel «Startup Fair», kus Funderbeami avamisüritust külastasid üle 800 kohaliku ning rahvusvahelise investori ning asutaja, teatas ettevõte.

«Meil on Funderbeami laiema tegutsemise üle Leedus väga hea meel – näeme, et Funderbeami abil saavad Leedu start-upid enam võimalusi välisinvestoriteni jõudmiseks ning investeeringute vastu huvi tekitamiseks. See kõik omakorda aitab toetada kogu start-up ökosüsteemi,» kommenteeris Startup Lithuania juht Roberta Rudokienė.

Funderbeami Balti piirkonnajuht Ardo Mardisoo lisas, et Leedu idusektor on viimastel aastatel tugevasti kasvanud, mistõttu on sellele turule laienemine igati loogiline. «Balti riikide start-upid näitavad tugevat kasvu ning Leedus on palju suurepäraseid kasvuettevõtteid, mis vajavad kapitali, samas ka mitmeid investoreid, kes just sellesse varaklassi investeerivad. Funderbeam ühendab mõlema osapoole vajadused,» selgitas ta.

Üritusel «Startup Fair» toimus ka alustavate idufirmade võistlus «Startup Pitch Battle», mille võitnud start-upil Whip avanes võimalus kaasata vajadusel lisaraha just Funderbeami platvormilt.

Lähikuudel on Funderbeamis raha tõstmise või kauplemisega alustamas kolm Leedu ettevõtet.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles