Tootmistarkvara idufirma Katana kaasas 35 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Katana
Katana Foto: Katana

Tootmisettevõtete äritarkvara arendav idufirma Katana kaasas B-seeria rahastusringiga 35 miljonit dollarit, mis tõstis nende kaasatud kapitali kogumahu 51 miljoni dollarini.

Katana suunab kapitalisüsti tootearendusse ja meeskonna kasvatamisse, et luua terviklik pilvepõhine tootmisökosüsteem tootjatele, kes peamiselt müüvad oma tooteid e-kanalite kaudu otse lõppkliendile ja äriklientidele.

Rahastusvooru juhtis ülemaailmne riskikapitali ettevõte Northzone, mis on Spotify, Personio ja Trustpiloti varajane investor. Lisaks Katana varasematele investoritele Atomicole ja 42CAP-ile osales selles voorus ka mõjuinvesteeringutele keskenduv Lightrock.

Katanat toetavad jätkuvalt kohalikud investorid, sealhulgas Sergei Anikin (endine Pipedrive'i tehnoloogiajuht, kes on ka Katana nõukogu esimees), Sten Tamkivi (Sten+Taavet partner ja Plurali asutaja) ja Ott Kaukver (Checkouti tehnoloogiajuht ja endine Twilio tehnoloogiajuht). Uute ingelinvestorite seast leiab ka näiteks Fractory asutajad Martin Varese ja Rein Tormi ning Klausi asutajad Martin Kõiva ja Kair Käsperi.

Katana asutaja ja tegevjuht Kristjan Vilosius ütles, et ettevõte teenindab üle 1300 ettevõtte 80 riigis. «Pakume tootmistarkvara nii mikroettevõtetele kui ka aina suurematele tootjatele. See investeering aitab meil jätkata klientide poolt armastatud tootmistarkvara arendamist ning pakkuda tuge alateenindatud turule,» ütles Vilosius.

Otse tootjalt tarbijale trend kasvab

Üha rohkem väiketootjaid toodab otse tarbijale, jättes kõrvale jae- ja hulgimüüjatest vahemehed. Tootjad kasutavad järjest enam veebipoode enda põhiliste müügikanalitena. Käes on uue põlvkonna tootjate laine, kes otsivad tarkvara, mis aitab neil oma äri terviklikult 

Enamik traditsioonilisi tootmisettevõtetele suunatud tarkvarasid ei ole lihtsad ja mugavad kasutada, näiteks puudub neil kaasaegne API-funktsionaalsus ja integreeritavus e-poodide ning raamatupidamisprogrammidega. Katana tootmistarkvara on tuntud hea kasutajakogemuse ja kliendirahulolu poolest, selle on oma valdkonnas liidriks tunnistanud nii Gartner kui ka kliendid, kes hindavad platvormi kasutusmugavust.

Pärast 11 miljoni dollari kaasamist A-seeria rahastamisvoorus 2021. aastal, lansseeris Katana avatud API, rakenduste turuplatsi ning üle 60 uue integratsiooni ja funktsionaalsuse, mis pani aluse Katana arengu järgmisele etapile. Pärast B-seeria rahakaasamist jätkab Katana oma platvormi nn plug-and-play lähenemisviisi arendamist, mis täiustab raamatupidamise integratsioone ja uusi tarkvarateenuseid.

Katana jätkab ka oma rahvusvahelise tiimi kasvatamist, mis kasvas 30 töötajalt rohkem kui 140 inimesega meeskonnaks pärast eelmist rahastusvooru. Plaanis on laiendada ka ülemaailmset klienditoe meeskonda.

2017. aastal asutatud idufirma Katana pakub intuitiivset tootmistarkvara, mis ühendab kõik protsessid, tööriistad ja tarkvara, mida tootja vajab. Portfelli kuulub üle 1300 ettevõtte, alates hobitootjatest kuni mitme miljoni euro suuruse käibega tootmisettevõteteni.

Katana on kaasanud riskikapitalifondidelt ja ingelinvestoritelt üle 51 miljoni dollari. Ettevõtte meeskond on alates asutamisest kasvanud kuuest töötajast 140 töötajani Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasias ja Okeaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles