Eesti tehisintellekti arendav idufirma kaasas 20 miljonit

PM Majandus
Copy
Pactumi asutajad Kaspar Korjus (vasakult), Martin Rand ja Kristjan Korjus.
Pactumi asutajad Kaspar Korjus (vasakult), Martin Rand ja Kristjan Korjus. Foto: Erakogu.

Endise e-residentsuse programmi juhi Kaspar Korjuse ja tema venna, arvutiteadlase Kristjan Korjuse ning Martin Randi asutatud läbirääkimiste tehisintellekti arendav idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit.

Raha kaasamise eesmärk on jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas ning suurendada enda võimekust logistikas, tarnija lepingutingimuste läbirääkimistel ning jaekaubanduse toodete hindade läbirääkimistel.

Investeerimisringi juhtis 3VC ning uute investoritena lisandusid NordicNinja VC ja Maersk Growth. Investeerimisringiga liitusid ka senised investorid Atomico, Project A, Metaplanet ning Taavet+Sten.

«Makrokeskkond muutub kiires tempos. Ettevõtted seisavad silmitsi kõrge inflatsiooni, kaubavaru- ja tarnehäiretega. Oleme majanduses sisenemas aeglasemasse kasvufaasi ning on järjest olulisem, et ettevõtted korraldaks oma läbirääkimisi viisil, mis tooks nii finantsilist kui operatiivset kasu mõlemale osapoolele,» ütles Pactumi kaasasutaja ja tegevjuht Martin Rand.

Pactumi tehisintellektil põhinev süsteem loob keskkonna, kus ettevõtted saavad digitaalselt pidada läbirääkimisi tuhandete tarnijatega. Tulemuseks on produktiivsuse kasv, kulude kahanemine ja paremad lepingutingimused mõlemale osapoolele. Keskmiselt aitab Pactum ettevõtetel kokku hoida 3-5%, mis tähendab sadu miljoneid dollareid sääste tegemata jäänud kulutustelt.

Pactum on tehisintellektil põhinev süsteem, mis aitab suurettevõtetel pakkuda laias ulatuses automatiseeritud isikustatud läbirääkimisi. Süsteem lisab väärtust ja säästab aega nii Pactumi kliendi kui ka nende läbirääkimispartneri jaoks. Pactumi klientideks on Fortune 500 ettevõtted, kelle aastased käibed algavad 5 miljardist dollarist, muuhulgas Walmart, Wesco ja Maersk.

Kokku on Pactum investoritelt kaasanud 35 miljonit dollarit. Maersk Growth liitus investoritega pärast seda, kui nende hangete osakond võttis Pactumi automatiseeritud läbirääkimisteenuse edukalt kasutusele, et pidada läbirääkimisi kaubaveohindade üle. Pactumi automatiseeritud läbirääkimisteenuse abil saavad ettevõtted vähendada kulusid ning tõsta produktiivsust. Lisaks Maerskile kasutavad Pactumi innovaatilist tehnoloogiat mitmed maailma juhtivad jaeketid ning tööstusettevõtted nagu Walmart ja Wesco.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles