Ajujahile minekuks on jäänud nädal aega

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Startup Estonia juht Eve Peterson sõnul jääb Ajujahi kõige väärtuslikum osa telesaate kaamerate eest varjatuks..
Startup Estonia juht Eve Peterson sõnul jääb Ajujahi kõige väärtuslikum osa telesaate kaamerate eest varjatuks.. Foto: Startup Estonia

Eesti suurimasse iduettevõtete kiirendiprogrammi «Ajujaht» saab kandideerida vaid selle nädala lõpuni.

Sarnaselt eelmise aastaga on osalema oodatud iduettevõtted ja tiimid, kelle soov on viia oma ettevõte investorvalmiduse ja skaleerimiseni. Osalejaid ootab enam kui 300 000 euro väärtuses toetusi ja investeeringuid.

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul on programmis osalemise vastu tuntud suur huvi.  «Eesti iduettevõtete käibenumbrid ja investeeringute maht püstitas möödunud aastal rekordeid, olenemata sellest, et mujal maailmas sai näha pigem langust. See kindlasti näitab meie iduettevõtete küpsust ja vastupidavust, milleks ka erinevad kiirendiprogrammid, sealhulgas Ajujaht, neid ette valmistab,» arvas Startup Estonia juht.

Ta lisas, et kuigi paljude jaoks seostub Ajujaht eelkõige telesaatega, siis kõige väärtuslikum osa toimub hoopis kaameraväliselt ning kiirendiprogrammi pääsenud tiime võib juba võitjateks pidada.

Elisa erakliendiüksuse juhi ja Ajujahi pikaaegse mentori Mailiis Ploomanni sõnul on Elisa jaoks algavas Ajujahi programmis erilise tähelepanu all teemad, mis keskenduvad küberturvalisusele, rahvuskultuuri säilimisele ning säästlikule roheenergia tarbimisele. Sealjuures on oluline mõista, et kõik need teemad kajastuvad pea iga inimese igapäevases elus, mitte ei ole rakendused ega lahendused iseseisvalt.

«Nii nagu küberturvalisusega tegelevad võrdselt lasteaiakasvatajad, kes õpetavad küberhügieeni algtõdesid koolieelikutele kui ka deep-tech viirusetõrje mudelite loojad, võib nende kolme valdkonna alla määratleda väga erinevaid tiime. Just sel põhjusel ootame algavat hooaega väga suure põnevusega ning oleme valmis omapoolselt igakülgselt ka tiimide edusse panustama,» selgitas Ploomann.

Ajujahi kiirendiprogramm sünnib avaliku- ja erasektori koostöös ning selle ellukutsuja on EASi ja KredExi ühendasutus. Programmi partner on SEB ning suurtoetajad Elisa ja Microsoft Eesti arenduskeskus. Lisaks toetavad programmi Advokaadibüroo TRINITI, Tallinn, Tartu ja Pärnu. Ajujahti viivad ellu CIVITTA, Optimist ja ERR.

Läbi aastate on Ajujahile kandideerinud üle 5500 äriidee ning kiirendist on tuule tiibadesse saanud mitmed kohalikud ja rahvusvahelised edulood. Tuntumate vilistlaste hulka kuuluvad näiteks Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, Timbeter jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles